KEITTIÖREMONTTI

06.12.2022

Keittiöremontti on yksi suuremmista hankkeista asunnossasi, ja se vaatii suunnittelua. Ensin sinun on päätettävä kuinka paljon haluat remontoida - haluatko tehdä täysremontin tai vain vaihtaa kaappien ovet.

Inspiroivien kuvien katsominen on hyvä tapa aloittaa suunnittelu. Sen jälkeen käyt läpi mitä todella haluat tehdä. Haluatko muuttaa tilaratkaisua, suurentaa keittiötä vastaamaan tarpeitasi paremmin vai haluatko vain vaihtaa keittiökaappien tasot ja ovet? Keittiöremontin voi ostaa suoraan ja sisällyttää tarjouspyyntöön sekä suunnittelun että vanhan keittiön purun. Toisaalta voit hoitaa osan työvaiheista myös itse. Pintaremonttiin ei usein tarvita ammattilaisen apua, jos vain rohkeutta ja aikaa löytyy itse tekemiseen. 

Tuumasta toimeen

Kun keittiöremontin työnjako tehty ja tekijät valittu, voit tilata keittiön ja sopia asentajan kanssa aikatauluista. Keittiöiden toimitus vie aina oman aikansa. Tilaa myös mahdollinen asbestikartoitus! Peruspurkutyöt voidaan aloittaa, mikäli asbestikartoitus on negatiivinen. Jos tulos on positiivinen, tulee tilata luvat omaava asbestipurkuyhtiö toteuttamaan sekä asbestinpoisto että muu keittiön purkutyö, ja huolehtimaan asianmukaisesta jätteiden hävityksestä. Tee mahdolliselle taloyhtiölle ilmoitus remontistasi hyvissä ajoin ennen töiden aloittamista. Taloyhtiölläsi saattaa olla omat säädökset ja vaatimukset remonttisi kululle.

Jos asbestikartoitus on negativinen, vanha keittiösi on purettu nopeasti, niin uuden keittiön asennuksessa ei kovin kauaa mene mikäli rakenteisiin ei tule muutoksia. Keittiöremontin ajan elät ilman toimivaa keittiötä - huomioithan aina tämän!

Kun keittiö on asennettu, tulevat sähkö- ja putkiasentajat viimeistelemään kokonaisuuden. Keittiöremontti on valmis ja taloyhtiön edustaja tarkastaa sähkö- ja putkitöiden asianmukaisuuden ja kirjaa mahdolliset muutokset taloyhtiön kirjoihin.